Over Studio Woop Woop

Wat is Studio Woop Woop?

Studio Woop Woop is een plek waar kinderen kunnen creëren, spelen en experimenteren.  Hier zetten we enthousiasme en zotte ideeën om in prachtige kunstwerken en originele activiteiten. 

Tijdens de schoolvakanties organiseren we creatieve vakantiekampen en workshops.

Door samen met leeftijdgenoten dingen te creëren, te experimenteren en te spelen, ontwikkelen  kinderen op een heel natuurlijke manier allerlei vaardigheden zoals concentratie, inzicht, probleemoplossend vermogen en samenwerken. Hierdoor ontdekken kinderen hoe creatief ze eigenlijk zijn.  [we zijn niet aansprakelijk voor de gevolgen daarvan ;)]

Kinderen en jongeren hoeven geen geboren kunstenaar zijn om deel te nemen. Iedereen die zin heeft om te proberen en te experimenteren, is welkom bij Studio Woop Woop.

De nadruk ligt op het proces, op het plezier van het maken. Het resultaat hoeft niet perfect te zijn, al kunt u maar beter alvast wat plaats maken aan de muur of in de vitrinekast.


Waar kan je Studio Woop Woop vinden?

Studio Woop Woop kijkt uit op de prettige wildernis van het Rozenbroekenpark, dus gaan we geregeld ook los in het bos! Het atelier is centraal gelegen op de grens van Sint-Amandsberg, Gentbrugge, Gent en Destelbergen in de bijzonder sympathieke Herlegemstraat. 

Eerlijk is eerlijk, het huis van Studio Woop Woop wacht nog op een grondige facelift.  Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel: we kijken hier niet op een verfspat of lijmklodder meer of minder.

Duuuuuuuus… gaan met die banaan, zouden we zeggen!


Hoe werkt het?

We houden de groepen bewust klein, niet meer dan 10 kinderen per atelier of workshop.  Zo krijgt elk kind de nodige aandacht en krijgt iedereen de kans om zijn eigen accent te leggen. [Denk ambachtelijk gebakken brood, geen eenheidsworst]

Er zijn vakantiekampen en workshops voor 3 verschillende leeftijdsgroepen:

  • 1e t.e.m. 3e leerjaar
  • 4e t.e.m. 6e leerjaar
  • 11 – 15 jaar

Voor de leeftijdsgroepen 1e t.e.m. 3e leerjaar en 4e t.e.m. 6e leerjaar zijn er de vakantie-ateliers. Daarin werken we met één bepaald thema als rode draad doorheen verschillende technieken en activiteiten. We zorgen voor voldoende afwisseling tussen experimenteren, spelen, creëren, doen, chillen, ravotten in het bos,…

En voor de jongeren tussen 11-15 jaar, zijn er de workshops. 1 à 2 halve dagen waarin we ons verdiepen in een bepaalde techniek of een specifiek materiaal.

Bij Studio Woop Woop is er trouwens ook altijd ruimte voor de inbreng van de kinderen.

Kortom, een heerlijke plaats waar creativiteit en spel centraal staan!


Het creatieve hart, hoofd en handen van Studio Woop Woop, dat ben ik, Elke.

Een creatieve allesvreter, altijd al geweest. Ontembaar nieuwsgierig ook. Met een diploma sociaal-cultureel werk op zak, ben ik regelmatig te vinden in creatieve opleidingen en bijscholingen: textielprints ontwerpen, keramiek, kindertalentenfluisteraar….

Ik hou van dingen en mensen met ‘nen hoek af’ [dat mogen er gerust ook twee zijn] en uiteraard ook van kinderen [dat komt goed uit want ik heb er zelf ook twee rondlopen]. Kinderen zijn oprecht, hebben een geweldig gevoel voor humor en beheersen de kunst van het spelen. They rock!

Zelf doe ik niets liever dan experimenteren met verschillende technieken en in mijn hoofd ben ik altijd aan het maken [alles behalve boodschappenlijstjes eigenlijk].

Mijn levensmotto? “Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf. Volg je hart en neem je hoofd mee.  De rest komt vanzelf”. [Zoals Studio Woop Woop  :-)]

Tot gauw!